Ansøgningsskemaer

Til eleverne

Som ungt menneske, er der mange vigtige valg der skal træffes i processen i at vokse op. Det er ofte svære valg, der uden tvivl medfører, at man tilvælger noget samtidig med, at man fravælger noget andet.

Sportstalentklassen, er Thisted Kommunes bud på, at give vores unge talenter en kvalificeret mulighed for, at dyrke deres sport og talent samtidig med at de får en fokuseret og struktureret skolegang. 

Inden du søger om optagelse i sportstalentklassen er det vigtigt, at både du og dine forældre har læst ansøgningsfoldere samt skolens retningslinjer for sportstalentklasserne. 

Herunder kan retningslinjerne, som elever samt forældre tilknyttet til Østre Skoles sportstalentklasser, læses.

Det er vigtigt, at både kommende elever samt forældre til disse har læst, forstået og drøftet disse inden eleven bliver optaget i sportstalentklassen.

Til forældrene

Sportstalentklassen er et yderst attraktivt tilbud til de unge mennesker. De kommer i et godt klassemiljø hvor der er plads til at være en sportsnørd, med forstående undervisere. Det betyder, at vi har flere ansøgninger, end vi har pladser i klassen. Derfor bedes I som forældre tage den indledende snak med jeres unge mennesker, og gøre dem klar over, at man kan risikere ikke at blive optaget.

Det er vigtigt at fortælle dem, at et evt. afslag ikke betyder at deres drømme om det fede (og hårde) professionelle liv som sportsudøver er tabt for evigt. Det betyder ganske enkelt bare, at de nu har mødt et af ekstremt mange bump på vejen man møder som professionel udøver. Dem skal man kunne arbejde udenom. 

Det er centralt for Thisted Kommune at oplyse omkring muligheden for, at I efterfølgende kan tage fat i Thisted Kommunes eliteidrætskonsulent og drøfte de kommende muligheder for jeres barn.

Ansøgningsblanketter til optagelse i Eliteidrætsklasser